Kaip prižiūrėti medinį darbo stalą?

Ąžuolas yra ypatinga ir unikali medžiaga, sukurianti šiltą ir malonią aplinką. Mediniai reguliuojami Seisuk stalai yra pagaminti iš aukštos kokybės ąžuolo ir yra apdorojami taip pat, kaip ir virtuvės stalviršių mediena. Tačiau šiai natūraliai medžiagai reikia šiek tiek daugiau priežiūros ir meilės, kad ji ilgiau jums tarnautų. Štai keletas patarimų, kaip prailginti medinio stalo tarnavimo laiką.

Kaip prižiūrėti medinį darbo stalą?

Priežiūra ir valymas

Medinį darbo stalo paviršių reikia valyti drėgna šluoste kartą per savaitę ar dvi.

Dėmes pirmiausia pabandykite nuvalyti drungnu vandeniu ir minkštu mikropluošto audiniu. Jei tai neveikia, naudokite švelnų ploviklį, pavyzdžiui, muiluotą vandenį (1 valgomasis šaukštas indų plovimo muilo, sumaišyto su vienu litru drungno vandens). Taip pat galite naudoti specialią priežiūros priemonę su medieną puoselėjančiais elementais. 

Rekomenduojame ąžuolo medieną padengti aliejumi maždaug kartą per dvejus metus, arba dažniau jeigu reikia. Medžio paviršius apdorotas natūraliu medienos aliejumi yra puoselėjamas ir palaipsniui tampa patvaresnis. Specialų aliejinį vašką galite įsigyti mūsų elektroninėje parduotuvėje.

Jei gaminio paviršius atrodo šiurkštus ir sausas arba jame yra defektų, kuriuos norite pašalinti, prieš tepant aliejumi paviršių reikia lengvai nušlifuoti (150–200). Šlifuodami laikykitės medienos tekstūros krypties ir šlifuokite atsižvelgiant į medienos raštą. Jei ant stalo yra nelygumų ar kitų defektų, švitrinį popierių galite naudoti tik konkrečioje vietoje, nereikia šlifuoti viso paviršiaus. 

Prieš aliejaus naudojimą, nuvalykite gaminio paviršių sausa šluoste ar kempine! Tepdami aliejų, pilkite jį ant audinio, su kuriuo tepsite (ne ant stalo!) Paviršių tepkite plonu sluoksniu pagal medienos raštą. Leiskite aliejui 20 minučių įsigerti į medieną, o perteklių pašalinkite švariu, sausu, bespalviu audiniu (pavyzdžiui, baltu virtuviniu popieriumi). Jei naudojate tamsintą aliejų, tepkite jį ant medienos paviršiaus, kaip aprašyta aukščiau, tačiau nedelsdami pašalinkite jį nuo gaminio paviršiaus sausu popieriumi, trindami pagal medienos raštą. Tai neleis aliejui išdžiūti ant medienos paviršiaus.

Patarimai

Mediena - kartais kaprizinga medžiaga. Palaikykite pastovią kambario temperatūrą nuo 15-25 ° C, o drėgmės lygį tarp 40-55%. Dideli temperatūros ir drėgmės skirtumai gali pakenkti medienos paviršiui, sukelti įtrūkimus ir įlinkimus. Todėl stalą rekomenduojame pastatyti atokiau nuo šilumos šaltinių, tokių kaip šildytuvai ir židiniai. Taip pat reikėtų vengti laikyti šalia langų, per kuriuos patenka stipri saulės šviesa. Pernelyg didelis saulės spindulių kiekis gali pakeisti medienos spalvą.

Karšti ir šalti daiktai (stiklas, kavos puodelis ir kt.), kurie liečiasi su mediniu paviršiumi, gali palikti žymių ant stalo paviršiaus ir jį pažeisti, todėl rekomenduojame naudoti padekliukus.

Greitai nuvalykite nešvarumus ar dėmes - pasieksite geresnių rezultatų, įdėdami mažiau pastangų!

Nenaudokite miltelių pavidalo, abrazyvinių ar kitų korozinių valiklių, tokių kaip baliklis, vandenilio peroksidas, azoto rūgštis, druskos rūgštis ar šarmai. Švelnų valiklį galite įsigyti čia.

Didelės žalos atveju kreipkitės į medienos restauratorių

Įbrėžimų ar nudegimų atveju kreipkitės į profesionalų stalių. Medienos grožis, nepaisant kitų ypatybių, yra tas, kad ji yra patvari ir pataisoma. Jei manote, kad medienos paviršius yra negrįžtamai pažeistas, patariame kreiptis į stalių. Stalius neabejotinai galės pasiūlyti jums sprendimą, kuris suteiks stalui naują išvaizdą. Taip pat visada galite kreiptis pagalbos į mus .

Laimingo naudojimo!

Skaityti daugiau

Kodėl Seisuk?

Kodėl Seisuk?

Mes rūpinamės Jūsų patogumu „Seisuk“ yra įmonė, kurios specializacija – reguliuojami stalai ir ergonomiški biuro baldai. „Seisuk“ siūlo g...

Skaityti daugiau