Kokios medžiagos darbastalį rinktis?

„Seisuk“ vienintelė Lietuvoje siūlo itin platų įvairių matmenų ir medžiagų stalviršių pasirinkimą. Kokį rinktis, kuomet vienas gražesnis už kitą?

Melaminas

Melaminas - dirbtinė medžiaga, panaši į natūralią fanerą. Melamino paviršius yra lygus, blizgus ir patvarus. Jame nėra porų, tarp kurių kaupiasi nešvarumai, todėl tokį paviršių yra lengva prižiūrėti. Veikiamas UV spindulių, melamino paviršius nekeičia savo spalvos, taip pat yra atsparus karščiui, bei pažeidimams.

Melaminas ant medžio drožlių plokštės suformuojamas iš aukštoje temperatūroje kietėjančioje dervoje mirkyto popieriaus. Vėliau paviršius aukštoje temperatūroje stipriai suspaudžiamas.


Aukštos kokybės stalviršiai mūsų įmonėje yra gaminami naudojant lazerinį kraštų apdorojimą („Airtec“ technologiją), todėl krašto sandūra tampa nepastebima. Taip sukuriamas ištisinės plokštės vaizdas. Ši medžiaga ne tik gražiai atrodo, bet yra atspari drėgmei ir nešvarumams. Tai ypatinga technologija, kurią Lietuvoje siūlo tik mūsų įmonė.

Dėl prieinamos kainos, plataus spalvų pasirinkimo ir patvarumo, šios lengvai valomos melamino plokštės tinka visiems biurams (namų ir įprastiems). Tiesiog pasirinkite norimą dydį ir spalvą, arba atsiųskite mums savo pageidavimus. Mes paversime jūsų svajonių stalą realybe!

Medžio masyvas

Mediena suteikia patalpoms jaukumo ir neabejotinai yra viena iš mėgstamiausių medžiagų lietuvių namuose. Ąžuolas yra labai stipri ir patvari mediena, o tinkamai prižiūrint ji tarnauja ilgai. Mūsų įmonės gaminami stalviršiai yra padengti trigubu aukštos kokybės alyvos su vašku „Osmo“ sluoksniu, todėl juos kasmet galima atnaujinti padengiant nauju alyvos sluoksniu. Toks stalviršis su metais tampa vis stipresnis ir patvaresnis.

Medienos masyvo pavadinimas kartais sukelia šiek tiek painiavos, nes galima pagalvoti, kad iš šios medžiagos pagamintos baldų detalės yra išpjautos iš vientiso medžio gabalo. Tiesą sakant, kokybiškai pagamintas medžio masyvas, taip pat yra žinomas kitu pavadinimu – klijuota mediena, kas geriau paaiškina šios medžiagos esmę. Klijuota mediena yra gaminama suklijuojant reikiamo dydžio medienos dalis į vientisą gaminį. Todėl gaminant norimo dydžio medienos plokštes galima išlaikyti šios medžiagos natūralumą ir jaukumą. Klijuota mediena yra stipresnė ir patvaresnė nei įprasta medienos plokštė. Ji netrūkinėja, džiūdama neskyla, nekeičia savo formos ir nesisuka.

Mediena yra poringa medžiaga, todėl reikia nepalikti išlietos ant stalo kavos. Greitai nuvalyti skysčiai stalo nesugadina. Kad stalas ilgam išliktų gražus, po karštu puodeliu rekomenduojame pastatyti padėklą.

Daugiau patarimų, kaip prižiūrėti medinį stalviršį, rasite čia.
Mūsų prekių asortimentą sudaro trijų skirtingų raštų mediniai stalviršiai – eglutės rašto, vientisos lamelės ir jungtos lamelės. Jie skiriasi savo kaina, išvaizda ir techniniais duomenimis.

Jungtos lamelės

Šis stalviršis yra gaminamas iš trumpų lamelių. Lamelės yra klijuojamos viena prie kitos iš galų, o po to iš kitų keturių pusių. Jungtų lamelių stalviršis turi savo privalumų. Viena iš medienos apdirbimo taisyklių teigia, kad kuo daugiau klijavimo, tuo stipresnis objektas. Jungtų lamelių stalviršyje klijuotų detalių skaičius yra kelis kartus didesnis nei iš ilgų lamelių pagamintose plokštėse, todėl jis yra ypač patvarus.

Pilnos lamelės

Skirtingai nuo jungtų lamelių stalviršio, lamelės yra klijuojamos viena prie kitos iš dviejų pusių. Lamelės yra gaminamos iš aukštos kokybės žaliavos, kurioje nėra šakų. Tokie medžiai yra reti ir brangūs, todėl ištisinių lamelių stalviršius pagaminti yra sudėtingiau, o jų kaina yra didesnė.

Mediena yra šilta medžiaga ir sukurs jaukią darbo aplinką ne tik namų, bet ir dideliuose biuruose.

Kokio dydžio turėtų būti darbo stalas?

Darbo stalą rinkitės pagal savo asmeninius poreikius ir patalpos dydį.
Jeigu yra pakankamai vietos, namų biurui idealiai tinka 140 x 75 cm, o didesnėms biuro patalpoms standartinis 160 x 75 cm darbo stalas. Stalo kojos yra reguliuojamos, todėl galite persigalvoti ir stalo paviršiaus dydį pakeisti nors ir kiekvienais metais.

Skaityti daugiau

Kodėl Seisuk?

Kodėl Seisuk?

Mes rūpinamės Jūsų patogumu „Seisuk“ yra įmonė, kurios specializacija – reguliuojami stalai ir ergonomiški biuro baldai. „Seisuk“ siūlo g...

Skaityti daugiau