Reguliuojamo aukščio stalas atneša džiaugsmą

Žinote, kad judėjimas yra svarbus, tiesa? Bet ar kada pagalvote, kad galimybė judėti yra privilegija? Privilegija, kurią laikome savaime suprantamu dalyku. Sėdime ilgas valandas, kol pastebime, kad reikia išsitiesti. Tikriausiai turėjote tokių dienų, kai rytas greitai prabėga ir virsta pietų laiku, o jūs nė karto nebuvote atsistoję? "Atsakysiu į šį laišką ir tada...". Ar tai jums pažįstama?

Mankštintis kasdien yra būtina

Sąmoningas ir reguliarus fizinis aktyvumas yra būtinas norint jaustis sveikai ilgam ir būtų gaila nepasinaudoti šia privilegija. Kineziterapeutas Georgas Laasikas iš savo profesinės patirties gerai žino, kaip mūsų kūnai vis dažniau prašo pokyčių, nes neteisinga sėdėjimo padėtis dažnai yra priežastis, dėl kurios reikia kreiptis pagalbos. Ar tai būtų nenatūraliai ilgas sėdėjimas ar stovėjimas. Kraštutinumai kelia įtampą kūnui ir kartais jį net niokoja. Remdamasis ergonomikos pagrindais, Georgas rekomenduoja laikytis principo „Kiekviena kita pozicija yra geriausia!“. Kūnas yra laimingiausias judant ir keičiant padėtį, nes spoksojimas į kompiuterį tiesia nugara sukelia didelę įtampą, kuri laikui bėgant gali turėti negrįžtamą poveikį mūsų sveikatai.

Tiesiog elkitės priešingai. Kartkartėmis pasilenkite ant vieno šono, paskui ant kito, atsistokite ir vėl atsisėskite. Taip natūraliai judant vystosi raumenys (net ir tie, kurių kitaip nenaudotumėte) ir prižiūrimi sąnariai.

Reguliuojamas stalas keičia nuotaiką

Kas atsitinka, kai kūno problemos sumažėja arba visai išnyksta?

Jausitės geriau, padidės jūsų darbo efektyvumas, sustiprės gebėjimas susikaupti, būsite kūrybiškesni, atviresni ir pozityvesni. Jums nereikia nuolat kovoti su pasąmonėje kylančiomis mintimis, kai kūnas vis stengiasi ignoruoti įtampos taškus ir sutelkti dėmesį į darbą. Kiek energijos reikia norint susikaupti!

Pagrindiniai poreikiai prieš savirealizaciją

Galime manyti įvairiai, tačiau greičiausiai nepasieksite Maslow piramidės ar savirealizacijos, kol nebus patenkinti pagrindiniai ar fiziologiniai poreikiai - rūpintis savo kūnu ir suteikti jam sveiką fizinę veiklą. Kasdienis judėjimas yra svarbiausias pirminis dalykas, kurio reikia siekti. Padėti gali net dažnesnis atsistojimas, ėjimas laiptais, tempimo pratimai. Sąmoningai užfiksuokite akimirkas, kurios suteikia galimybę žengti žingsnį toliau.

Ergonomiškas ar reguliuojamo aukščio stalas nebūtinai yra problemos sprendimas, tačiau jis padeda išvengti ir sušvelninti galimą diskomfortą ir skausmą jūsų kūne. O kas gi nenori jaustis gerai savo kūne?

Straipsnis parengtas bendradarbiaujant su kineziterapeutu Georgu Laasiku.

Skaityti daugiau

Kodėl Seisuk?

Kodėl Seisuk?

Mes rūpinamės Jūsų patogumu „Seisuk“ yra įmonė, kurios specializacija – reguliuojami stalai ir ergonomiški biuro baldai. „Seisuk“ siūlo g...

Skaityti daugiau